top of page
Zoeken
  • Nathalie en Ilja

Vind de eenvoud in de wanorde


Structuur aanbrengen: dat is waar de meeste mensen behoefte aan hebben als ze wanorde ervaren. Ze willen weer overzicht krijgen en makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. En ze willen dat graag zelf kunnen. Normaal gesproken weet je als je iets kwijt bent wat je zoekt en ga je op je doel af. Je brengt structuur aan in de wanorde, ruimt onderweg op wat je tegenkomt en uiteindelijk blijkt: 'zoekt en gij zult vinden'. Maar als je naar iets verlangt of je hebt het gevoel dat er iets mist en je hebt het nog steeds niet gevonden dan is het veel moeilijker om in de wanorde structuur aan te brengen. Je weet wat je graag zou willen maar je weet niet goed hoe je dat gerealiseerd kan krijgen. De meeste mensen zoeken in zo'n situatie houvast in een methode of werkwijze van een ander. Die methode of werkwijze heeft een bepaalde structuur voor de aanpak in zich. Stap voor stap is duidelijk wat je wanneer moet doen.

"Zonde!" roepen wij dan. Stop met domweg de methode volgen. De methode is niet het antwoord. Ga eerst eens kijken. Want juist in de wanorde zit alle informatie die je nodig hebt. Ga die niet direct weg managen. Word vooral nieuwsgierig 'waarom is er zoveel onduidelijkheid? Waarom al die wanorde? Wat is er achter verborgen? Wat houd ik ermee buiten het zicht? En welk belang heb ik of een ander daarbij?

Wij heten Verandermanagement Voorbij omdat wij veranderingen niet managen maar juist laten ontstaan uit de chaos en de wanorde. Hoe vervelend je het ook kan ervaren: de wanorde is niet het probleem! In de wanorde liggen juist de antwoorden. Wat je wil is hulp bij het vinden van jouw antwoorden in de chaos. Als je met ons werkt helpen we je om structuur in de chaos te brengen. Onze ervaring is dat als de tot dan verborgen dynamiek van de chaos eenmaal helder is, de juiste vervolgstappen voor jou vanzelf duidelijk worden.

Benieuwd welke antwoorden verstopt zijn in jouw chaos of wanorde? Je hebt maar één of enkele sessies met ons nodig om te weten wat jou te doen staat en daarnaar te gaan handelen.

Bel ons op 06 – 22900257 of mail naar info@verandermanagementvoorbij.nl

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page