top of page
Zoeken
  • Ilja en Nathalie

Ook genoeg van alle meepraters om je heen?

Bijgewerkt op: 11 feb. 2022


Ja-knikkers, handlangers, meepraters, toedekkers, onder-het-tapijt-vegers. We kennen ze allemaal. En we zijn het vast ook allemaal wel eens geweest of zijn het nog steeds.

Waarom doen mensen dit toch? Zijn ze zich er van bewust? Of doen ze het zonder dat ze de effecten ervan door hebben?

Wij zien regelmatig mensen worstelen; zowel bij organisaties waarmee wij werken als bij mensen in hun privé situaties. Wij zien dat mensen keer op keer de schijn van anderen bevestigen, terwijl ze weten dat het eigenlijk niet klopt. Gevolg: geen productiviteit, oeverloos gezeur, eindeloos (etterende) communicatie en doen alsof er samenwerking is terwijl je elkaar eigenlijk de tent uit vecht.

Wat er volgens ons in deze situaties ontbreekt is het vermogen om de realiteit weer te gaan zien zoals hij is: JA we hebben verschil van mening. JA we zitten anders in elkaar en begrijpen elkaar nog niet. JA ik heb privéproblemen die een filter zetten op m’n waarneming. JA …….

Waar we het wél over eens zijn is dat we allemaal ons stinkende best doen, te doen alsof er niets aan de hand is. Of nog erger: dat het allemaal wel mee valt en dat vooral aan elkaar blijven uitleggen.

Wij kunnen dit niet meer, willen dit niet meer en beiden doen we dit al lang niet meer. Welkom bij Verandermanagement Voorbij.

Wil je bovenstaande doorbreken dan heb je twee zaken nodig: Jouw lef en vermogen om via de ogen van buitenstaanders naar jullie situatie te willen kijken. En het lef en vermogen van die buitenstaanders om dit liefdevol en meedogenloos samen met jullie te doen.

Behoefte aan een doorbraak. Neem dan contact met ons op via info@verandermanagementvoorbij.nl

Commentaires


bottom of page