top of page
Zoeken
  • Ilja en Nathalie

"Nee dat doen wij niet" ....... Wat een opluchting!

Bijgewerkt op: 11 feb. 2022


Regelmatig krijgen wij de vraag: ‘ik zou graag doen wat jullie doen, geven jullie ook trainingen waarin ik dat kan leren?’ Het antwoord is steevast ‘Nee’. En dat valt lang niet altijd makkelijk bij de vraagsteller. Kennelijk is het heel ongebruikelijk om iets wat je leuk vindt en goed kunt níet in een cursus te verpakken en daar een verdienmodel van te maken. In deze blog zetten we met plezier op een rij waarom wij géén cursussen, trainingen, workshops, kennisdelingsgesprekken (of hoe je het ook allemaal kan noemen) geven.

Reden 1: Wij zijn onze werkwijze. Wat we doen is een resultaat van onze gemeenschappelijke werkervaringen, opleidingen en vooral onze persoonlijkheden die op een aantal vlakken niet op elkaar lijken.

Reden 2: Wij gebruiken onze persoonlijkheden om elkaar en anderen uit te dagen om buiten ieders gebaande paden te gaan en daarmee grenzen te verleggen. Leren is altijd een proces dat voortkomt uit de context van het werk. We nemen onze klanten zo mee in het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in hun eigen dagelijkse praktijk. Resultaat: direct effect van alle inspanningen en geen gekunstelde ‘implementatie’- of ‘borging’- methodieken.

Reden 3: is misschien wel de allerbelangrijkste. Wij hebben jaren geïnvesteerd in het leren kennen van ons eigen en elkaars talent. Vooral in het begrijpen hoe het talent van de één totaal anders is dan dat van de ander. In de opdrachten die we deden, maar ook ‘off-the-job’, hebben we gaandeweg leren vertrouwen op elkaars talent.

Een heerlijke maar ook afschuwelijk moeilijke exercitie. Het vraagt namelijk van ons allebei dat: - Je je eigen beperkingen en talenten tot op het bot wil leren kennen. - Je bereid bent die met elkaar te delen. - Je tot in je vezels vertrouwt op de synergie van de samenwerking.

Voor twee rechtgeaarde vrijheidsstrevers met een gedegen staat van dienst is dat niet gemakkelijk.

We hebben moeten leren accepteren dat de resultaten die we samen bereiken zoveel verder gaan dan wat we zelfstandig deden. We namen het besluit dat wij geen genoegen meer zouden nemen met minder. Daarmee legden we letterlijk elkaars ‘boterham’ in de handen van de ander. Dus als we de vraag krijgen ‘Waarom doe je deze niet even alleen?’ is het antwoord ook steevast ‘Nee’.

Dit is de echte reden waarom we geen trainingen geven: deze vorm van samenwerken is niet te leren, je kan hem alleen ervaren. Die ga je met elkaar aan, voor 100% of niet.

Zo werken we ook met onze klanten: 100% samen werken aan een gezamenlijk gewenst resultaat. En het leuke is: het blijft besmettelijk. Zolang je er maar geen training over wil geven.

Zin om samen met ons aan de slag te gaan? Bel ons op 06-22900257 of mail naar info@verandermanagementvoorbij.nl

Comments


bottom of page