top of page
Zoeken
  • Nathalie en Ilja

Angst voor de angst. Welke is groter?

Bijgewerkt op: 11 feb. 2022


In beslag genomen worden door je eigen angst. Vaak volgt daarop heel snel de volgende stap namelijk angst voor de angst. Het resultaat daarvan is dat je over iets wat voor jou belangrijk is volledig de regie weggeeft aan iets wat je niet kent. Waarom doen mensen dat? Onze ervaring is dat ze niet weten hóe ze moeten kijken, waar ze moeten kijken en wanneer ze moeten kijken. In onze aanpak nemen we die angsten bloedserieus. Waar je bang voor bent is belangrijk voor jou. Daar kan iedereen wat van vinden. Wij doen dat niet. Het gaat om jouw angst en jouw angst voor je onvermogen daar iets aan te doen. Wij pamperen die angst niet. Wij helpen je niet die angst weg te stoppen. Wij leren je ook niet om die angst te managen. Wij geven die angsten het podium. Door samen met andere ogen naar die angst te kijken. Waarom? In die angst èn de angst voor die angst zit namelijk veel relevante informatie en zijn de antwoorden te vinden waar je naar zoekt. Of het nu gaat om angst voor verandering, angst om te falen, angst voor de weerstand, angst voor onverwachte vrijheid of welke angst dan ook.

Onbedoeld ben je mederegisseur en medecreator geworden van dat waar je bang voor bent. De angst voor de angst is gaan regeren en dat is het laatste wat je waarschijnlijk wil.

Zoals een klant van ons helder verwoordde: jullie stonden naast me, jullie pakten me liefdevol èn meedogenloos aan, jullie wisten de weg. En dat gaf mij rust en lef. En zie nu het resultaat; ik sta nu weer op het podium en heb zelf weer de regie over mijn leven en godzijdank niet meer mijn angst’.

Tijd om de regie terug te pakken? Neem dan contact met ons op. Wie weet lopen we met je mee.

bottom of page