top of page
Zoeken
  • Ilja en Nathalie

Egomanagement als basis voor teamwork


De afgelopen periode hebben we onder de titel Egomanagement & Teamwork via social media een inkijkje gegeven in onze ervaring met het bouwen van constructieve teams.

Maar wat is nou eigenlijk een ‘constructief team’? Gewoon goed samenwerken is het níet, in onze visie.

Een constructief team is een team waarin je met elkaar durft en kan vertrouwen op elkaars talent. Dat jou helpt je individuele doelstellingen te realiseren.

Onze ervaring is dat een constructief team begint bij goed ego-management bij alle individuele teamleden. Dat betekent dat iedereen van zichzelf weet wat zijn/haar talent is en weet hoe je dat op een goede manier inzet en afstemt op dat van je teamleden. Wij zeggen dan ‘je kan je eigen talent dragen’. Je houdt je talent dan niet voor jezelf of voor anderen verstopt. Je maakt het ook niet onnodig groter. Dit vraagt om een goede match tussen jouw talent en persoonlijkheid. Voor ons is een constructief team een team waarin je met elkaar de talenten weet te bundelen en in te zetten.

“O, maar dat doen wij al hoor want wij weten elkaars management-drive-voorkeuren, elkaars teamrollen en we hebben daar samen al heel veel sessies over gehad”. Onze ervaring is dat het kennen van elkaars profiel nog niet betekent dat je met elkaar talent kunt vrijmaken en inzetten. Het ‘hoe’ ontbreekt dan namelijk nog.

Of deze horen we ook vaak: “bij ons gaat dat vanzelf, want wij voelen elkaar gewoon vanaf het begin aan”. Als dat zo is, dan heb je geluk! Schrijf je dat dan toe aan toeval? Of is het een ‘goed georganiseerde match?’ Wij weten hoe we die match voor jou kunnen creëren. Ook met teams waarbij je niet vanaf het begin die klik hebt of waar dit zelfs nog volledig ontbreekt.

Hoe we dat doen? Gewoon, door ons eigen talent in te zetten en jullie mee te nemen in onze definitie en aanpak van constructief teamwork. We beloven je dat dat een bijzondere ontdekkingstocht wordt. Eén waarin je jezelf en je team beter leert kennen en gaat ervaren hoe je tot vruchtbare samenwerking kunt komen door bewust te werken aan jullie team-ego.

Wil jij dit voor jouw team of organisatie? Neem dan contact op met Ilja (06 22900257) of Nathalie (06 24586662).

bottom of page