top of page
Zoeken
  • Ilja en Nathalie

De stap: neem jij hem?


Als wij met klanten werken aan hun doelstellingen dient zich altijd dat bijzondere moment aan. HET individuele moment in veranderprocessen: dat moment waarop álles in jou en daarmee in jouw team zich verzet. Het moment waarop alle mogelijke argumenten naar voren komen om vooral niet te doen wat er eigenlijk gedaan moet worden. Dat rare moment waar iedereen bewust of onbewust voelt dat de te nemen stap een volgende stap in het proces die je voor je gevoel in het ‘niets’ zet.

Dit is HET moment. Wij als buitenstaander kunnen hier slechts toekijken en op verzoek resterende opties geven en de daarbij behorende consequenties duiden. En stellen we je de vraag: Ben je bereid de onzekerheid van die sprong in het ongewisse te nemen? Kun je erop vertrouwen? Vertrouwen dat jij, met al het werk dat je al hebt verzet, in staat bent om hier en nu jouw verlangens vorm te geven?

Of … blijf je liever staan op het randje: bagatelliserend – relativerend – ontkennend - voorwaarden stellend – afwachtend – vluchtend – aanvallend – debatterend – discussiërend – argumenterend - al dan niet openlijk hopend, biddend, smekend dat het niet echt nodig is. Kortom je valt terug op je oude gedrag en ontdekt tot je schrik dat het niet meer werkt. Je kan eigenlijk niet meer met droge ogen blijven rechtvaardigen dat er voor jou gewoonweg niet meer in zit dan dit.

Verandermanagement Voorbij laat je juist op die momenten op meedogenloze wijze zien waar je jezelf (en mogelijk ook je team, of je organisatie) vastzet op het randje. En helpt je op liefdevolle wijze zelf te kiezen of je stapt of blijft waar je bent.

Wat ons onderscheidt is dat wij ook daarna in volle aandacht betrokken zijn bij het verwerken van de impact op jezelf en de doorwerking ervan in je naaste omgeving. Zodat zowel jijzelf, als je dierbaren en collega’s zien waar je geland bent!

Voor meer informatie zie onze websites www.verandermanagementvoorbij.com en www.coachingvoorbij.com. Of neem contact op met Ilja: 06-22900257 of met Nathalie 06-24586662.

bottom of page