top of page
Zoeken
  • nathalie1003

Hoe lang houden we het nog vol


In deze tijd is het eigenlijk niet zo netjes om erover te beginnen omdat het een ongemakkelijk onderwerp is, juist nu. We naderen met z’n allen de grenzen van onze aanpassingsvermogen met betrekking tot de Corona-maatregelen. Mentale (i.p.v. psychische) issues die vóór Corona al speelden komen nu onontkoombaar aan de oppervlakte. Het lijkt alsof we de urgentie die daarbij hoort, collectief niet kunnen aanzien. “Nog even volhouden en dan is alles weer normaal”.

We spreken mensen die zich gelukkig prijzen dat zij hun issues al eerder hebben aangepakt. Zorgen rondom hun baan, familie, etc. kunnen zij nu goed opvangen. Wat we ook zien zijn signalen van naderende uitputting, of zelfs burn-out, die worden afgedaan met de opmerking ’het moet nu maar even zo door, ‘t kan even niet anders’. We willen onze directie omgeving of leidinggevende nu niet lastigvallen met een vraag om support. Het belangrijkste is nu het bedrijf of gezin draaiende houden.

Dit aanpassingsvermogen gaat straks ten koste van de mentale gezondheid van veel mensen. En de schade wordt groter, want ergens is het coping-vermogen ‘op’.

Ons advies; beste partner, leidinggevende, HR-adviseur, collega, medewerker, vriend(in): wacht niet te lang met signaleren wat je ziet gebeuren bij je naaste.

We weten dat het een ongemakkelijk onderwerp is en dat we graag blijven volhouden dat we het allemaal wel redden. Maar weet dat we er voor je zijn als je besluit hulp in te roepen. Voor je partner, je collega, je vriend of voor jezelf. We nemen je gedurende een korte periode mee om samen met jou je issues door te werken zodat je met vernieuwde energie verder kunt. Vanuit jouw eigen power en niet op de reserve-stand van je coping-mechanismen en aanpassingsvermogen.

Nieuwsgierig? Bel ons op 06-22900257 (Ilja) of 06-24586662 (Nathalie).


Comentarios


bottom of page