top of page
Zoeken
  • Nathalie en Ilja

Helpen ‘in the name of love’


We zijn vaak geneigd om mensen met psychologische problemen te gaan ‘dienen’. Dat wil zeggen dat we rekening houden met hun pijn of verdriet. Het is als geliefde, kind of ouder, collega, medewerker of leidinggevende immers erg moeilijk om níet degene waar je om geeft te hulp te schieten. Je doet het uit liefde.

Soms kan je je afvragen of je ander daar echt mee wordt geholpen? Degene die het probleem heeft wordt eigenlijk impliciet constant bevestigd in zijn/of haar toestand. Daarmee wordt het gedrag dat voortkomt uit de pijn, het verdriet of anderszins, eerder erger dan minder. Uiteindelijk is iedere betrokkene op een manier ‘in dienst’ van het probleem. Dat leidt er vaak toe dat op den duur niet alleen de persoon zelf, maar ook een heel gezin of de werkomgeving aangepast gedrag laat zien. Het vraagt nogal wat van de omgeving om hier niet in mee te gaan en om juist een beroep te doen op het nog ‘hele/onbeschadigde’ stuk van degene waar ze van houden of waar ze mee werken. Maar als je daarin slaagt, behoud je de gezonde omgeving waaraan degene met een probleem zich kan optrekken. En, niet onbelangrijk, voorkom je extra schade aan kinderen, partners of collega’s.

Zie je dit in jouw gezin of werkomgeving gebeuren en heb je hulp nodig in dit proces? Bel of mail Ilja op 06 - 22900257 of Nathalie 06 - 24586662. Wij helpen je, vanzelfsprekend onder strikte vertrouwelijkheid.

Comentarios


bottom of page