top of page
Zoeken
  • Ilja en Nathalie

Geen troospastoors


'Ik hoor dat jullie anders zijn' is een opmerking die we vaak horen en waarop we bevestigend reageren. "Waarin zijn jullie anders?" is een vraag die vaak snel daarna volgt. In dit blog nemen we je mee in een van de aspecten van ons "anders" zijn.


Sommige lezers van onze posts op social media ervaren onze posts als ‘kil’.

Dat kan te maken hebben met onze bewuste keuze om geen algemene ‘troostpastoors’ te zijn. Omdat het meer bij ons past om dit te zijn als de ‘shit hits the fan’ tijdens een traject. En dat gebeurt meestal vroeg of laat wel. Dan zijn we met alles wat we zijn de steunpilaren die je dan nodig hebt. Op een manier die bij jou past, afgestemd op het proces waar jij dan in zit.

Dus als we vooraf al beginnen met troostende woorden, wat hebben we dan nog te doen als je ze echt nodig hebt? Bovendien: onze klanten vinden het vaak fijn om de dingen duidelijk en helder voorgeschoteld te krijgen. Daarvoor komen ze bij ons: om écht de vinger op de zere plek te kunnen leggen. Dat is ons werk, dat doen we binnen de heldere kaders die we in onze trajecten hanteren.

Juist omdat we weten wat daar de impact van is, sparen we onze troostende woorden voor als je ze écht nodig hebt. Want verandering van binnenuit is niet altijd makkelijk.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page