top of page
Zoeken
  • Nathalie en Ilja

Een Nieuwe Kijk: Op naar 2021


Juist in deze tijd wordt er veel gesproken over verbinding. Verbinding tijdens deze feestdagen wordt vaak gezien als ‘niet alleen zijn’. Veel mensen zijn minder samen met anderen dan ze eigenlijk zouden willen dit jaar. Waar minder vaak over gesproken wordt is de eenzaamheid die je kunt ervaren als je juist, zoals we gewend waren, met een hele groep mensen bent. Mensen waar je zogezegd mee verbonden bent omdat ze familie, vrienden, collega’s of buren van je zijn.


Onze ervaring is dat je juist in dit samenzijn ook erg eenzaam kunt zijn. Juist tijdens deze feestdagen wordt je geconfronteerd met wat verbinding voor jou betekent. Je kunt verrast worden waar ineens verbindingen die vertrouwd leken wegvallen, maar ook waar nieuwe verbindingen ontstaan.


Juist nu niet alles gaat zoals je wilt, worden we geconfronteerd met ons soms gebrekkige vermogen om écht in verbinding te komen en te blijven. Het valt ook niet mee: veel zekerheden en vanzelfsprekendheden vallen weg. We moeten in deze tijd steeds meer uit onszelf halen. Ons geluk, ons vertrouwen in de toekomst en het dragen van pijn of verlies. Je wordt je mogelijk bewust dat naast verbinding met anderen het in verbinding zijn met jezelf minstens zo belangrijk is. Immers hoe sterker je in verbinding staat met jezelf hoe beter je kan inschatten welke mensen voor jou waarde toevoegen in je leven en jij in hun leven. Waarde in de vorm van er voor elkaar zijn. Samen lol hebben. Bij elkaar terecht kunnen als je het even niet meer weet. Of gewoon om te weten dat je ook als je elkaar niet live ziet je je verbonden voelt met elkaar. Juist dit stille geluk is zo belangrijk voor het contact met jezelf.


Wij wensen jou in 2021 een warme en liefdevolle verbindingen met jezelf toe. Dat je bij jezelf terecht kan. Lol hebt in wie je bent en dat je ook in stilte gelukkig bent met je zelf.


Warme groet,

Ilja en Nathalie

Comments


bottom of page