top of page
Zoeken
  • Ilja en Nathalie

Een Nieuwe Kijk Op ... In de mediaOnlangs werd ons gevraagd om bij te dragen aan een artikel in NOUVEAU over de gevolgen van de Covid pandemie die positief zijn: wat komt er ‘vrij’ juist door de beperkingen waarin we de afgelopen 2 jaar leefden? Manon Wigny vatte onze observaties en ervaringen mooi samen in het stuk. We vinden het leuk met jullie de tekst te delen die ze op basis van onze input publiceerde.


Veel leesplezier! Ilja en Nathalie


Sta eens stil bij wat je écht vindt


Het coronavirus houdt ons nu al twee jaar bezig. Te lang om ‘even’ pas op de plaats te maken. We moeten, nee, we kúnnen er iets mee, met de gevolgen van dat virus, dat zichzelf nog wel even in stand kan houden. Ilja Starrowsky en Nathalie van de Kuinder vormen samen Verandermanagement Voorbij. Ze helpen werknemers en bedrijfseigenaren aan zelfkennis en ruimen met hen obstakels op.


Ilja: ‘Iedereen klaagt, dus dan doe je mee. We zijn kuddedieren hè. Maar draai het eens om. Sta eens stil bij wat je écht vindt. Hoezo móet jij naar de sportschool? En mis je je collega’s echt zo erg of is het best prettig om alleen te werken? Reken maar dat je niet de enige bent die iets anders zegt dan hij of zij bewust of onbewust denkt.


Sta eens rustig stil bij wat je wérkelijk denkt. Ben je happy met hoe je leeft? Wat kan beter, wat moet echt anders?


Vraag gerust hulp aan mensen die je vertrouwt, vrienden of deskundigen. Als jij ervoor open staat, zullen ze je vast kunnen vertellen waar je je eigen geluk in de weg staat.


Gun jezelf die andere blik, die voorbijgaat aan klagen, maar het beste maakt van de situatie en die zelfs beter maakt. We zien de voorbeelden in onze praktijk’.


Nathalie: ‘Als je niet blij wordt van je werk, had je vóór covid alle mogelijke manieren om daar niet bij stil te hoeven staan; weekends, vakantie, hobby’s, vrienden, theater, film, uit eten… Zo was je werk prima vol te houden. Tot de lockdowns roet in het eten gooiden. Je thuissituatie en je werk vormen hierin de dominante factoren. Je onvrede, ongemak, irritatie en verdriet zijn hierin moeilijker weg te gummen, ze worden beter zichtbaar.

Het klinkt misschien gek, maar de potentie die zich hiermee aandient, is groot. Doordat er zoveel wegvalt, krijg je alle ruimte na te denken over je professionele leven. Ga moeilijke gevoelens en vragen niet uit de weg. Mensen maken bijzondere switches. Juist nu.’


Eindelijk een goed excuus om het eens helemaal

anders aan te pakken


Comments


bottom of page