top of page
Zoeken
  • Ilja en Nathalie

Waarom verstoppen we ons talent achter modellen?


Tijdens onze studies werd er al op gehamerd: zorg dat je onderzoek herhaalbaar is. Later, tijdens opleidingen en cursussen die we vakmatig volgden, kwam ‘t vaak weer terug: zorg dat wat je doet in een model gevangen kan worden zodat anderen het ook kunnen leren. Trainings- en opleidingsland zit er inmiddels vol mee. Zo ontstaan hele stromingen van vaste systemen, die eigenlijk de ‘ziel’ van het talent van de bedenker ervan al lang verloren hebben. Het maakt niet uit over welk vakgebied het gaat, de ‘vermodelling’ is een gegeven, en ja, een goed verdienmodel…..

Dit heeft twee vervelende effecten voor het talent: Mensen die hun eigen talent (nog) niet goed kennen volgen de modellen van anderen en worden daar ingepast. Hier stopt dus de ontwikkeling en verkenning van het eigen talent. Daarmee leveren we in aan creativiteit en innovatie. Mensen met een bijzonder talent, die dat in een model of werkwijze hebben verpakt, worden op een gegeven moment gegijzeld door het model dat ze zelf gecreëerd hebben. Te vaak zien wij hele moeie goeroe’s, die, al zouden ze het willen, niet meer uit de kermis kunnen stappen die ontstaan is rondom hun eigen idee.

Wij roepen: stop met jezelf en elkaar gevangen te houden in een model. Leer vertrouwen op de enorme kracht van je eigen talent en jullie gezamenlijke talent in het realiseren van jullie resultaten. Daar ligt precies ons talent.

Herken je dit? Zou je dit in jouw werkomgeving willen uitdragen en realiseren? Onder een kop koffie onderzoeken we gezamenlijk of jij ons talent zou willen inzetten om jouw doelen te realiseren. Als het antwoord ja is, gaan we met jou, voor jou aan de slag. Wij zijn blij als we zien dat ons talent niet meer nodig is. Want dan hebben jouw talenten de zaak overgenomen…..

bottom of page