top of page
Zoeken
  • Nathalie en Ilja

Wat is talent?


Veel mensen werken zonder zich bewust te zijn van hun eigen talent. Iets kunnen (vaardigheden) of ergens kennis van hebben is iets anders dan werken vanuit jouw talent.

Talent is dat wat jij in je haarvaten bent en meeneemt in alles wat je doet. Ook in je werk, ook in je vrije tijd, ook in je relatie. De meeste mensen onderkennen hun eigen talent niet. Hun omgeving vaak wel, echter ze kunnen er vaak niet veel mee omdat ze niet herkennen wat het nu precies is waar de ander van nature erg goed in is. Dat is meestal ook niet nodig want ze krijgen wel de benefits en daar zijn ze vaak al tevreden genoeg mee. Dit is anders als twee mensen hetzelfde talent hebben dan is het vaak een feest van herkenning en werken ze op dat stuk goed samen.

Ergens goed in zijn of ergens in uitblinken zijn voor ons twee verschillende dingen. Iets kan je energie kosten, iets kan energieneutraal zijn of iets kan je energie opleveren. Dat hangt helemaal af van hoe jij in je menszijn in elkaar zit. Bij Talentmanagement Voorbij is ‘jij in je mens zijn’ altijd het uitgangspunt. Op dit punt werken wij anders dan de meeste organisaties. Talent en potentie zien is onze tweede natuur. Daarmee gaan wij het reguliere talentmanagement voorbij; Wij werken van binnen naar buiten en niet zoals modellen als Management Drives, MBTI, Disc/Insights, Gallup etc. van buiten naar binnen. De echte vraag is; “wat zit er in jou dat (meer) geleefd wilt worden?” Talent is niet wat je jezelf hebt aangeleerd of over jezelf hebt gehoord of door een ander is bedacht over jouw profiel.

Waarom kiezen wij voor deze aanpak? Talent wil geleefd worden en het vindt altijd een uitweg. Net als water; soms constructief, soms negatief. Het is jouw besluit of je wel of niet leiderschap over jouw talent wilt nemen.

Wil jij weten wat jouw persoonlijke talent is, hoe dat zich verhoudt tot je kennis, vaardigheden en kwaliteiten, context etc. en hoe je het wel of niet (meer) tot uiting kan laten komen in je huidige of ander werk neem dan contact met ons op voor een talentsessie of talentmanagement Voorbij traject. Kijk op onze website www.talentmanagementvoorbij.nl of bel Ilja op 06 - 22 90 02 57 of Nathalie op 06 - 24 58 66 62.

bottom of page