top of page
Zoeken
  • Nathalie en Ilja

Klaar voor de nieuwe start komende zomer?


De laatste weken worden we regelmatig gebeld door mensen met teksten als: ‘ik kom er niet uit’, ‘ik loop ergens tegen aan’, ‘ik ga burned-out als ik zo doorga’, ‘ik trek het niet meer’, ‘ik moet nu maar eens mijn issues gaan aanpakken want anders gaat het de verkeerde kant op’.


We zien het vaak bij onze cliënten en relaties en we hebben het zelf aan den lijve ervaren: de Corona-crisis dwingt je om te dealen met nog onopgeloste persoonlijke issues, met je onverwerkte thema’s en met de sluimerende onvrede met de situatie waarin je je bevindt.


De meeste mensen vinden het lastig om zelf de vinger te leggen op hun eigen issues. Naarmate je ze langer hebt laten liggen, is de knoop van thema’s en de samenhang daartussen niet meer makkelijk te ontwarren. In de tijd dat we nog ‘normaal’ aan het werk waren was het al lastig, maar nu is het helemaal pittig. Wie geeft je nu spontaan feedback, of vraagt door als je tijdens een online-vergadering even niet zo lekker voor de dag komt? Wie signaleert nu dat je veel te hard werkt en bij wie kun je aankloppen voor een écht 1 op 1 gesprek als je (even) vastloopt? Oude patronen worden versterkt in deze tijd, dus als je altijd al moeilijk hulp vroeg dan is dat nu zéker het geval!

Mensen kunnen in de Zoom- Skype- of Teams-sessies letterlijk onder de radar verdwijnen. Soms vrijwillig en soms omdat ze echt niet anders kunnen.


Om te weten hoe het écht met mensen gaat moet je nu als leidinggevende, HR-verantwoordelijke of collega in deze tijd extra hard werken. We denken allemaal ‘het komt straks wel, als alles weer normaal is’.


Onze ervaring: de (neven)schade wordt alleen maar groter en daardoor wordt de weg omhoog alleen maar langer en duurder. Wij helpen mensen de regie terug te nemen over hun eigen leven en werk. Ook al zijn de omstandigheden moeilijk. Dat doen we uit het zicht van iedereen, in wekelijkse individuele werksessies van 2 uur in onze werkruimte in Arnhem. Als je in mei nog start, heb je in de zomer de regie weer in handen.


Wil je meer weten? We staan je graag te woord: 06-22900257 (Ilja) of 06-24586662 (Nathalie). Zie ook www.coachingvoorbij.nl of vraag onze factsheets aan via info@verandermanagementvoorbij.nl

コメント


bottom of page