top of page
Zoeken
  • Nathalie en Ilja

Een Nieuwe Kijk Op Intuïtie


Intuïtie: een begrip dat vaak gebruikt wordt in de wereld van bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei. De suggestie wordt gewekt dat je intuïtie kunt aanleren. Wij zien dat anders: je hebt het, of niet, of een beetje. Net als lange benen, gevoel voor cijfers of een talenknobbel. Het is niet zo dat als jij het graag wilt en wenst je het dan ook kunt krijgen.


De grootste uitdaging voor mensen met een sterke intuïtie is om daar mee om te leren gaan. In onze opvoeding en schoolopleiding is het geen onderwerp. Of er wordt juist tevéél aandacht aan gegeven. Beiden zorgen ervoor dat intuïtie ondergronds gaat. Het kan op die manier behoorlijk verstorend werken op je dagelijkse emotionele welzijn en je zakelijk functioneren. Je kunt er letterlijk onder lijden omdat je niet geleerd hebt de samenhang en de verschillen tussen intuïtie, intelligentie en emoties te herkennen en voor jou positief in te zetten.


We hebben beiden op onze eigen manier ‘the hard way’ moeten leren omgaan met onze intuïtie. Het kan je helpen maar het kan je ook ontzettend in de weg zitten of eenzaam maken. Inmiddels heeft het een plek in ons werk en privéleven. We lopen er niet mee te koop en gebruiken het op een gedisciplineerde praktische manier. Gewoon, als een aanvulling op ons talent, onze competenties, onze intelligentie en onze persoonlijkheid. Niets meer en niets minder.


In onze inspiratietafel 'Een Nieuwe Kijk Op Intuïtie' nemen we je op nuchtere en inspirerende wijze mee in het thema intuïtie: wat het wel en niet is en hoe je het herkent. Neem contact met ons op te horen wanneer deze inspiratietafel is gepland.


Comments


bottom of page