top of page
Zoeken
  • Ilja en Nathalie

Salesmensen creëren vaak hun eigen teleurstellingen


Accountmanagers worden door hun omgeving nogal eens gezien als mensen die zó klantgericht zijn dat ze door in hun gesprekken veel te veel beloven aan klanten en daardoor in de interne organisatie veel onrust veroorzaken. Omgekeerd zijn veel accountmanagers erg gefrustreerd over de ‘rem’ die de interne organisatie op hun klantgerichtheid zet. Zij weten immers als de beste wat de klant wil en wie dat niet snapt begrijpt niks van commercie.

Wat ik zie? Ik zie veel salesmensen met een meer dan gemiddelde behoefte om in sociaal contact waardering te krijgen, om te ‘binden’ en te scoren in de ogen van anderen. Dit maakt dat ze zo sterk op de ander gericht zijn, dat ze het contact met hun eigen basis verliezen. Zowel als mens, maar ook als medewerker van een organisatie waarin nou eenmaal praktische grenzen bestaan voor wat er mogelijk is. Gevolg: regelmatig moeten terugkomen op gedane beloftes bij de klant en voortdurend intern in gevecht om het onmogelijke toch voor elkaar te krijgen……

Niet gek dat er aan salesmensen vaak het label ‘onbetrouwbaar’ wordt gehangen en dat er zoveel ergernis is over de spanning tussen sales en de rest van de organisatie.

Met Accountmanagement Voorbij (een onderdeel van Talentmanagement Voorbij) plaatsen we deze dynamiek in een breder perspectief. Salestalent zal namelijk veel beter bloeien zonder de ballast van teleurstelling en frustratie.

Wil je hierover met ons in gesprek aan een Inspiratietafel? Bel Ilja 06-22900257

bottom of page